Education

Diamant Als Investering Deel_2

Onvermijdelijk prijsstijgingen 

Gebrek aan ontdekking van nieuwe mijnen – Productie in diamant mijnen in dalende lijn – Stijgende wereldwijde vraag… Dit zal vroeg of laat onvermijdelijk prijsstijgingen in de hand werken…

Antwerp World Diamond Centre, Diamond Exchange, Hoveniersstraat 2, Antwerp / Belgium / Europe
Vergelijking ….
Diamant is, als je aan de correcte prijs koopt, een uitstekende kapitaal bescherming en veiliger dan belegging in aandelen, effecten, levensverzekeringen, pensioenplannen, opties, derivaten, rente op spaarrekeningen, obligaties, goud, zilver, platina, participaties in mijnen, grondstoffen of vastgoed…

De wereldwijde vraag naar geslepen goederen blijft stijgen.
De wereldproductie van premium diamanten in de beste witte kleur: Exceptional White + (D) en loupezuiver: Loupe Clean (IF) met een gewicht: van 1 Karaat tot 1,39 Carat bedraagt minder dan 900 karaat per jaar.

Dat betekent dat, alles bij elkaar, er slechts 750 stenen tussen 1,00 tot 1,39 Carat Carat D Loupe Clean beschikbaar zijn per jaar voor de hele wereld-productie!
Om deze 750 diamanten te produceren moeten de mijnbouw bedrijven meer dan 800.000.000 Ton van Kimberlite uitgraven.
(Kimberliet is de rots waarin ruwe diamanten worden gevonden)

Gareth Penny van De Beers verklaarde in november 2008 dat, als we in dit tempo doorgaan met de ontginning van de diamantmijnen, er over 20 jaar geen meer zijn !

Alrosa, BHP Billiton, De Beers en Rio Tinto zijn de top spelers in de diamant mijnbouw.
BHP Billiton en Rio Tinto proberen hun diamantmijnen te verkopen bij gebrek aan winst op de mijnexploitatie,
minder dan 1% op de ontginning.

*Alrosa start met zijn diamantmijn aandelen te verkopen om hun enorme verlies te dekken.
*ALROSA is offering 155,547,593 shares held by the Russian Federation. The company recently said it would use the proceeds of the sale to repay existing debt. Source: Rapaport Newsbrief October 14, 2013

Rapaport news 17.09.2014… Stornoway Diamond Corporation reported a loss of $11.5 million during the first quarter that ended
on July 31
De Beers heeft al een deel van zijn diamantmijnen verkocht en verandert blijkbaar zijn strategisch beleid van mijnontginning in
groot- en kleinhandel.

Het is duidelijk dat het gebrek aan rendement, te wijten aan de uitputting van de mijnen zal leiden tot aanzienlijk hogere prijzen voor natuurlijke diamanten. Foto van grootste diamantmijn ter wereld

Diamant mijnbouwbedrijven moeten dieper en dieper graven om de steeds schaarser wordende diamanten te kunnen ontginnen. Dit verhoogt uitermate de kosten en de prijs van de diamanten. Stel u even voor dat u uit de stenen hieronder uw diamant zoekt..

Beeld van ondergrondse mijnbouw in het Finsch mijn in Zuid-Afrika. Zoek in deze hoop stenen jouw diamant!
(Bron: Petra Diamonds)

Hier start de Diamant Decade… !
De marktvooruitzichten voor geslepen diamant zijn zeer positief. De vraag groeit sterk en het gebrek aan nieuwe ontdekkingen
beperken de levering!
De wereldeconomie zal enorme groei ervaren in het komende decennium.
Meer mensen zullen meer welvaart dan ooit ophopen.
Miljoenen nieuwe midden- en hoge klasse consumenten zullen een ongekende vraag naar diamanten en diamanten sieraden creëren.
Maar de hoeveelheid natuurlijke diamanten is beperkt. Natuurlijke diamanten zijn zeer zeldzaam.
Derhalve zullen de prijzen tot ongezien hoogte stijgen .

Op lange termijn is de toekomst gewoon schitterend.
Voorbeeld: voor de toename van het aantal middenklassers in India en China dat nu ongeveer 216 miljoen families bedraagt,
wordt een groei verwacht van 469 miljoen families met een geschatte consumptie van US $ 160.000.000.000 aan
diamant en diamant juwelen in 2014.
Op basis van ekonomische groei verwacht men ook een toename in de Westerse landen.

De waarde van uitzonderlijk zeldzame diamanten stijgt constant…
Christie’s NY verkocht voor US$ 52.5 miljoen een Bulgari ring met 10,95 ct blauwe diamant VS2 en verkocht ook een 9,87 ct, G, VS1 driehoekige diamant voor US$ 15.8 miljoen (US$ 1.4m/ct).

Diamant als belegging – vergelijk
Diamant zijnde geschat, ongeveer duizend keer zeldzamer dan goud.
Er is nog meer goud te exploiteren op het aardoppervlak. Goud wordt al sinds het begin van de geschiedenis verzameld.

Goud speculatie, dwz. handel in papieren goud zonder de werkelijke goederen, maakt dit
metaal gedeeltelijk volatiel en speculatief.

De grote zeldzaamheid van een diamant waarborgt de waarde.
Bovendien heeft diamant een hoge waarde voor zijn lage gewicht en is gemakkelijk te vervoeren.

Nu de Europese Centrale Bank de geldpersen heeft aangezet om banken overeind te houden, is er sprake van een ‘game changer’ die Europa in een vergelijkbare positie brengt als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië: een monetarisering van de schuldencrisis.

Dit dwingt beleggers ertoe om over hun ‘home bias’ heen te stappen en vooral een wereldwijde asset allocatie te volgen.
Dat zegt Asoka Wöhrmann – De asset allocatie bepaalt in sterke mate het beleggingsrendement!

Roofoverval op kalme vrijdagavond Bron: stocktradingnieuws.com – Geschreven door Jack Hoogland – donderdag 10 oktober 2013
De ECB gaat komend jaar 124 euro-banken aan een stress test onderwerpen. En het lijkt erop dat Draghi dit serieuzer wil aanpakken dan bij de vorige stress tests het geval was.

Draghi verwacht dat een aantal banken volgens de ECB-maatstaven niet door de test zullen komen. En dus geld nodig zullen hebben.
Simpel gezegd vraagt hij aan de Europese leiders of ze er nu alvast even voor willen zorgen dat ze plannen klaar hebben liggen om hun zwakke banken met overheidsgeld te ondersteunen.

Daarnaast vraagt hij de politici vooral om geen idiote trucs uit te halen waarbij schuldeisers (waaronder spaarders) de klos zullen zijn. Zoals in Cyprus gebeurde.
Bakken met geld
In ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” geven we u al een mooi overzichtje waaruit direct blijkt hoe belabberd de grootste tien banken van de eurozone ervoor staan. Volgens de officieel gerapporteerde (dus zwaar opgepoetste) cijfers.

Als de ECB écht serieus haar werk doet, dan gaan er bakken met geld nodig zijn om zwakke banken er bovenop te helpen. En dat geld hebben landen als Spanje, Italië, Frankrijk, maar ook Nederland niet.

Het gaat dus ofwel worden geprint door Draghi himself. Of de politici gaan tóch idiote trucs uithalen, zoals ze ook met Cyprus hebben gedaan. Want de brave spaarder is de enige waar nog veel geld te halen valt.

Dan gaan op een kalme vrijdagavond de websites van banken plotseling offline, wordt op zaterdag een eenmalige bijdrage van je rekening gehaald, en krijg je op maandag weer keurig toegang tot je bankrekening.

Een eenmalige, snelle roofoverval dus.
Bron: stocktradingnieuws.com – Geschreven door Jack Hoogland

10 procent crisisbelasting op uw vermogen dat moet kunnen! Bron: Internationaal Monetair Fonds (IMF)
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) laat een ballonnetje op om de westerse overheidsschulden terug te dringen via een eenmalige belasting op uw nettovermogen.
In de pas gepubliceerde Fiscal Monitor van het IMF staat een opmerkelijk kaderstuk onder de titel ‘Een eenmalige kapitaalbelasting?’ In dat kaderstuk stelt het IMF vast dat als gevolg van de hoge overheidsschulden er in heel wat landen een hernieuwde belangstelling bestaat om een eenmalige belasting op privévermogen in te voeren.
Volgens de Franse krant Le Figaro stelt het IMF op die manier zelf deze maatregel voor – Le Figaro staat bekend om de goede banden met IMF-voorzitter Christine Lagarde. Het feit dat het IMF dit ballonnetje oplaat, is natuurlijk voldoende op paniek in de tent te veroorzaken.

Het IMF maakte meteen ook al een berekening. Om in een staal van 15 eurolanden de overheidsschulden terug te dringen tot het niveau van 2007, tot voor het uitbreken van de crisis dus, zou een crisisbelasting van 10 procent op het nettovermogen van de gezinnen nodig zijn. Een dergelijke maatregel is natuurlijk niet zonder grote gevaren.

De overheden gooien hun geloofwaardigheid te grabbel, terwijl de maatregel enkel succesvol kan zijn als de overheden de gezinnen ervan kunnen overtuigen dat het echt om een eenmalige belasting gaat.
Zo niet zullen de gezinnen hun (spaar)gedrag aanpassen, wat de economie helemaal kan ontwrichten.

De maatregel moet snel en onverwacht uitgevoerd worden, anders dreigt een al even ontwrichtende kapitaalvlucht.

En wat als het ei van Colombus heruitgevonden wordt?
Doemdenken…
De Nationale Bank is gestart met het drukken van nieuwe bankbiljetten om te beginnen met de 5 € biljetten, de rest zal volgen.
Eens de nieuwe bankbiljetten in omloop zijn, doet het gerucht de ronde dat de Nationale Bank de oude bankbiljetten uit circulatie zal nemen
en ongeldig zal maken.
Iedereen zou kunnen verplicht worden zijn oude bankbiljetten in te ruilen met een minwaarde van 10% en beperkte inruil tot een bepaald bedrag per persoon!
Adieu uw goed verstopte bankbiljetten!

Wees voorbereid op elke situatie
Draag uw diamanten in sieraden, volkomen legaal. U kan daarmee naar elke bestemming.
Wij zorgen voor uw veiligheid en comfort… Wij zijn overal ter wereld beschikbaar, als je geld nodig hebt of nog verder wil investeren

Diamant als investering, beleggen in… deel 1
 
Gebrek aan ontdekking van nieuwe mijnen en de productie in de bestaande diamant mijnen die in dalende lijn is terwijl de vraag naar geslepen stenen over de hele wereld blijft stijgen … Lees over de insider secrets deel 2

De waarde van de diamant wordt bepaald door de zeldzaamheid, de kwaliteit van slijpen, de kleur, de zuiverheid en de grootte. Lees hoeveel diamanten er slechts beschikbaar zijn als juwelen- en beleggingsdiamant deel 3

Historische prijzen, trend grafiek, statistieken deel 4